WELCOME TO MY OFFICIAL BLOG

Sunday, March 16, 2014

Please la

Tadi ibu dengan ayah berborak dgn aku
then suddenly ayah tanya how F ?
"dah lama tak datang, dah lama aku tak sebut"
then aku pon mampu gelak jelaa
ayah kata " kenapa gelak"
"entah lah ayah. Tak tahu nak cakap apa dah"
"Ehh dah sonyap pulak." (my dad org noghori) thats why sonyap

Then malam tadi hantar ibu pergi beli barang
I saw his car, and yes after that kereta dia berselisih dgn kereta aku
and aku toleh dia tengah pandang aku
aku rasa tak pernah keluar dgn dia naik kereta aku tgh drive tu
tapi aku tak tahu lah mcm mana dia boleh cam tu aku
sampai ibu pon perasan kot
Kat rumah duduk kat ruang tamu
tiba tiba ibu tanya
budak yang pandang tak kelip tu
macam pernah nampak. sapo budak tu ? (my mom pon org noghori)

aku gelak sambil kata F laa
and ibu cakap, yang dulu selalu dtg tu.
handsome budak tu
putih, macam cina. komeh yo org eh
apo tak jadi pulakk.

"hahah lawak ah ibuu.
tak pernah declare pon.
nak buat macam mana ibu
kalau bercinta 6-7 tahun macam nana tu pon
last last bertunang dgn org lain buat apa.
malas nak fikir dah.
kalau dia rasa dia nak, datang lah meminang
kalau tak ikut lah sukahati."


How I wish ibu and ayah could understand
yg kitorang mmg takda jodoh nak bersama
dia dah bahagia dengan org lain. just please laa
Bukan tak pernah cubaa. Dia yang taknak
Benda takda kata putus. lepas tu okay keluar wechat semua
lepas tu dia hilang macam tu. Tolong lah tahu yang your daughter ni
dah lama makan hati. Ye tahu dia baik mmg baik. cuma satu dia suka
bagi harapan dekat perempuan lain juga.

No comments:

Post a Comment