WELCOME TO MY OFFICIAL BLOG

Friday, January 4, 2013

Ibu Ayah :'(

Ya Allah, aku penat dengan dugaan ni. 
Aku tak sepatutnya mengeluh. Tapi aku dah penat.
Ibu ayah. Ayien nak berhenti belajar boleh. Penat. otak penat

Aku terfikir, kenapa aku dapat course ni. Course yang aku tak minat langsung. 
Aku tak tahu apa apa. Aku lemah gila. Kepandaian aku macam still di tahap sekolah menengah.
Aku belajar sebab kehendak ayah. Ayah terlalu inginkan aku belajar sampai ke tahap universiti.
Aku nak belajar, tapi bukan course ni yang aku nak.

Aku dilahirkan berdarah seni. Mungkin aku tak berapa pandai melukis. Tapi bakat seni tu aku adalah sikit sikit. Mungkin kalau aku dalam course AD. aku takda lah jadi repeaters macam sem ni. 
Mungkin aku boleh capai 3 pointer dan tak kecewakan keluarga.
Tapi kenapa takdir tertulis untuk aku belajar course ni.

Ibu Ayah, kalau lah korang faham apa yang ayien rasa sekarang.
Hmm, penat untuk berfikir.Assignment assignment course ni membuatkan aku untuk berfikir di luar kotak
memikirkan lebih dari pemikiran orang biasa. Ya Allah, stressnya.
Kenapa aku tak boleh membanggakan kedua ibu ayah aku.

Dah lah. aku membebel dalam ni pun bukannya ayah dengan ibu tahu.
Hm, penat. Assignment aku still lagi ada beberapa page tak siap.
So good morning peeps. Aku nak tidur kejap. Assalammualaikum :')


No comments:

Post a Comment